Hírek

  • Tisztított csurgalékvízzel a környezet védelmében

    11Október

    Tisztított csurgalékvízzel a környezet védelmében

    Nincs forróbb téma manapság a környezetvédelemnél. Lángol az Amazonas, az óceánok élőlényei a bélrendszerükbe került műanyagzacskók gyilkos hatása miatt pusztulnak el, és hulladékhegyek keletkeznek az értékes termőterületeken. Mindez az emberi túlfogyasztás eredményeként.

    Amikor Amerika vezetői leborulnak egy tinédzser klímaaktivista lába előtt, aki korosztálya szószólójaként képes arra, hogy egy zéró emissziós vitorláson szelje az óceánt egy rendezvény kedvéért, akkor kimondhatjuk: mindenkinek a maga közegében kell helytállnia, példát mutatnia.


    Legyen szó akár a hulladéklerakók üzemeltetőiről!

    A Föld, vagy csak a következő nemzedékek jövőjéért aggódók, illetve a felelősen gondolkodók nem bízzák a véletlenre, és nem hagyják, hogy a hulladéklerakókban a szemét bomlása során keletkező, erősen talajterhelő csurgalékvíz kezeletlenül jusson vissza a természetbe.

    A felelősen gondolkodó üzemvezető tisztában van azzal, hogy a csurgalékvíz tisztítható és meg is tesz mindent azért, hogy szennyezett víz ne kerülhessen a talajba és Magyarország értékes vízbázisába.

    A csurgalékvíz tisztításának módszere adott. A Pipecontrol Kft. nemcsak kitalálta, de meg is építette azt a berendezést, aminek a beszerzésével bárki a környezetére érzékeny üzemeltetővé válhat.

    A megoldás egy innovative berendezésben rejlik. Ez a mobil csurgalékvíz kezelő rendszer töröltfalú vákuumlepárló berendezéssel. A kifejlesztett kezelési eljárás a környezet megóvása mellett többek között a költséghatékonyságot tartja szem előtt.

    A megalkotott megoldás a hulladéktelepek üzemeltetői számára fenntartható lehetőséget kínál, annak köszönhetően, hogy a rendszer telepítési és üzemeltetési költségei is nagyságrendekkel alacsonyabbak, mint a napjainkban ismert egyéb technológiák esetében. A mobil csurgalékvíz-kezelő berendezés különösen azoknak a kisméretű telepeknek előnyös, ahol a keletkező csurgalékvíz mennyisége nem indokolja egy fixen telepített, költséges berendezés alkalmazását.

    Többlépcsős kezelési eljárást fejlesztettünk, amely a vákuum lepárlásos technológiára épül. Speciális szűrőkkel és egységekkel kiegészülve. Lényege, hogy a berendezés által kezelt csurgalékvíz a technológiai folyamat végén teljesen tisztán engedhető vissza a természetbe. A maradványanyag helye pedig ott van, ahova való: a hulladéklerakóban.

    A csuraglékvíz tisztító rendszer nem igényel személyes felügyeletet, távfelügyelettel is működtethető. Ezzel mérsékelhetők az üzemeltetési költségek. A berendezés a hulladéklerakóban keletkező csurgalékvíz mennyiségétől függően modulárisan bővíthető, kapacitása így az igényeknek megfelelően optimálisan alakítható.

    A hulladéktelepek üzemeltetői is lehetnek környezetvédők a saját területükön, hiszen minden ott kezdődik, ha megváltoztatjuk egyéni hozzáállásunkat!

Ugrás az oldal tetejére